dissabte, 15 de setembre del 2012

Benvinguda al nou projecte de 1r de Bat

Saludem el nou alumnat que inicia 1r de Batxillerat i els convidats a revisitar-lo. Enguany no serà una repetició del curs anterior, ni de bon tros. Canviarem la manera d'aprendre i de comunicar-nos per tal que siga més atractiu l'estudi i, sobretot, tinguem verdaderes ganes d'implicar-nos en l'assignatura i de millorar els usos que fem de la llengua per mitjà de la qual s'expressen un ventall d'autors, poemes i textos narratius que seran l'eix de les lectures i els treballs del curs. 

No comptarem amb un llibre de text. Ni amb excessives fotocòpies, però sí amb textos impresos a casa. El que hem d'estudiar, d'aprendre, serà el que cadascú treballarà en el seu quadern d'apunts, en el blog d'aula -mireu la barra lateral-, en el wiki i, finalment al seu portfoli final de curs. Cadascú escriurà el seu llibre de text a la mida de les seues necessitats i amb un grau mínim d'implicació, per descomptat! Escriurem i llegirem molt més que de costum. Parlarem, debatrem, farem tertúlies, exposicions, àudios i vídeos, treballs en grup... Usarem les noves tecnologies i l'espai infinit d'Internet per a buscar i deixar constància d'allò que aprenem. Aprendrem entre tots, comptant amb els companys de classe i dels altres grups. Ens enriquirem del que altres fan, diuen i pensen, i nosaltres hi aportarem també el nostre gra.

Durant les tres sessions d'aquesta setmana inicial farem tres activitats distintes: un control de coneixements previs que autocorregirem quasi per complet; l'explicació del full que va tot seguit inserit en aquest post: programació de mínims, sistema de treball i d'avaluació i lectures programades; en la tercera sessió acordarem unes normes de funcionament de les classes de valencià per aprofitar-les al màxim i generar un bon ambient de treball que afavorisca el nou sistema didàctic. De tot això i més us continuarem informant els dies pròxims. No deixeu de llegir els dos fulls de més avall. Feliç inici de curs!
Informació inicial 1r de Bat - Curs 2012-13